Nominatie voor Implementatiekaart Kangoeroezorg

Jacobien Wagemaker

Al ruim 40 jaar is het belang en de toegevoegde waarde van kangoeroezorg beschreven en bewezen voor baby’s en moeders. Ondanks dat gegeven is de observatie in Nederland dat er gemiddeld 1 – 2 uur wordt gekangoeroed per dag in 1 – 2 sessies. Dit kan beter was de overtuiging. Met de vraagstelling

Welke ‘barrières’ worden er door de professionals in de praktijk aangevoerd die de toepassing van Kangoeroezorg in de weg staan en welke kansen zijn er om de Kangoeroezorg in de praktijk te bevorderen? Hoe kunnen die inzichten gebruikt worden in de praktijk?

is op 4 april 2018 een expertmeeting georganiseerd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis door de VOC. Met de resultaten is aan de slag gegaan om een implementatiekaart te ontwerpen. Een abstract voor de Truus van Lier – prijs werd ingediend voor het congres ‘Zorg rond de pasgeborene’ op 28 januari 2019.

Verrast en blij dat het onderzoek naar en de ontwikkeling van de ‘Implementatiekaart Kangoeroezorg’ genomineerd is door de jury. Zeker omdat hieruit het belang van verdere implementatie van Kangoeroezorg naar voren komt. Op 28 januari zal de implementatiekaart, samen met een poster voor implementatie, poster voor ouders en een informatiefolder gepubliceerd worden.