Download de Implementatiekaart Kangoeroezorg

Jacobien Wagemaker

Wat is de Implementatiekaart Kangoeroezorg?

Al ruim 40 jaar is het belang en de toegevoegde waarde van Kangoeroezorg beschreven en bewezen voor baby’s en ouders. Ondanks dat is de gemiddelde kangoeroeduur 1 tot 2 uur per dag. Dat kan anders!

In gesprek met professionals werden de barrières voor kangoeroezorg besproken en werden kansen benoemd hoe deze op te lossen.

Het resultaat een Implementatiekaart Kangoeroezorg waarin de theoretische onderbouwing van kangoeroezorg staat beschreven. Daarin is ook een poster met 10-stappenplan implementatie opgenomen om professionals en organisaties te ondersteunen in de weg naar 24/7 kangoeroezorg.

Ook is een overzicht van de Barrières en kansen kangoeroezorg beschikbaar om in de praktijk te gebruiken.

Voor ouders

Het toepassen van Kangoeroezorg is onlosmakelijk verbonden met de ouders, broertjes/zusjes en andere familieleden. Zij maken 24/7 kangoeroezorg mogelijk wanneer zij de kennis over het belang en meerwaarde van de kangoeroezorg kennen.

Voor de ouders is daarom een Informatiefolder kangoeroezorg ontwikkeld welke zij tijdens de zwangerschap al aangereikt kunnen krijgen en in ieder geval bij opname voor de bevalling of na de bevalling in het ziekenhuis of thuis.

Daarnaast bevat de Implementatiekaart een Kangoeroeposter voor ouders waarop zij kunnen lezen wat de toegevoegde waarde van kangoeroezorg voor hen en hun kindje is.

Wij wensen iedereen veel succes bij het gebruik van de implementatiekaart, andere producten en de toepassing van kangoeroezorg in jullie organisatie.

Op naar de 24/7 kangoeroezorg!

Anne-Marie Enneking-Louwerse en Jacobien Wagemaker
neokeurmerk@couveuseouders.nl

Downloads

Theoretische onderbouwing:

Implementatiekaart (A3)

 

Poster met 10 stappenplan:

Implementatieposter

 

Praktijkoverzicht:

Barrières en kansen

 

Voor ouders:

Informatiefolder om uit te reiken
Kangoeroeposter voor ouders