Vrijwilligers gezocht voor het Neokeurmerk auditteam

Jacobien Wagemaker

Functie

Omdat het aantal ziekenhuizen dat het Neokeurmerk aanvraagt boven verwachting is, zijn we op zoek naar ouders die deel willen nemen aan het auditteam voor de visitaties in de ziekenhuizen.

Als ouder-auditor bereid je, onder aanwijzing van de lead auditor een audit voor in ziekenhuizen die het Neokeurmerk willen behalen of prolongeren. Hierbij beoordeel je of de zorg voor te vroeg, te klein of ziek geboren kinderen en hun familie, voldoet aan de kwaliteitscriteria die door ouders zijn opgesteld.

Het visitatieteam verzamelt informatie over de afdeling(en) door ouders en zorgverleners te interviewen en door de afdelingen, werkafspraken, en dossiers te bekijken.

In deze rol werk je nauw samen met de programmacoördinator Neokeurmerk. Wij hopen een grote groep vrijwilligers te bereiken welke verspreid door den lande regionaal 1 tot 2x per jaar beschikbaar zijn voor een audit.

Functie-eisen

Wil je een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg voor te vroeg, te klein en ziek geboren kinderen? Lijkt het je leuk om bij ziekenhuizen in de keuken te kijken? Ben je bekend met deze werkzaamheden en voldoe je aan onderstaande functie-eisen? Dan ontvangen we graag je sollicitatie, voorzien van een CV.

  • Je bent ouder van een kind dat na zijn/haar geboorte moest worden opgenomen op een neonatologieafdeling. Je hebt deze gebeurtenis verwerkt en wil je ervaring gebruiken ter verbetering van de zorg voor deze groep kinderen en hun ouders;
  • Je beschikt over of bent bereid tot het opdoen van kennis en vaardigheden in relatie tot het auditeren in de gezondheidszorg (bij voorkeur in het ziekenhuis);
  • Je bent flexibel, communicatief vaardig, sociaal, punctueel en leergierig;
  • Je bent in het bezit van een geldig B-rijbewijs.

Het betreft een vrijwilligersfunctie waarin je gebruik kunt maken van een in-company training voor kennis en vaardigheden met betrekking tot het auditeren. Daarnaast worden de gemaakte onkosten per audit vergoed.

Programmacoördinator

Heb je vragen? Deze kun je stellen aan Jacobien Wagemaker, programmacoördinator van het Neokeurmerkprogramma: neokeurmerk@couveuseouders.nl of (06) 44 64 05 24.

Solliciteren? Je kunt je motivatie met beknopt CV sturen naar neokeurmerk@couveuseouders.nl: t.a.v. mw. J.D.M. Wagemaker MSc, programmacoördinator Neukeurmerk